Trimite e-mail | Printeaza
Economie
30.05.2016

Serviciul Vamal vine în susținerea investitorilor prin simplificarea procedurilor

”Prin reformele demarate, ne propunem să creăm un mediu competititiv pentru investitorii din diverse ramuri ale economiei, astfel încât aceștia să beneficieze de cele mai inovatoare instrumente de administrare vamală.” – este declarația Directorului General al Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie în cadrul întrevederii cu Thomas Moser, Director General al ÎCS Danube Logistics SRL, companie care administrează Portul Internațional Liber Giurgiulești (PILG).

În cadrul discuțiilor au fost relatate o serie de aspecte care necesită a fi optimizate în vederea asigurării unei bune funcționări a portului și creării de condiții favorabile pentru rezidenții acestei zone.

Părțile au stabilit o agendă de acțiuni care se preconizează a fi întreprinse în perioada imediat următoare de către grupul de lucru constituit în acest sens.

Respectivele măsuri prevăd  identificarea soluțiilor de simplificare a procedurilor vamale, precum și ajustarea cadrului legislativ existent, astfel încât noile prevederi să reglementeze inclusiv activitatea PILG. La această temă, Rosario de Blasio, Înaltul Consilier al UE în domeniul vamal a precizat că în cadrul acestor demersuri vor fi luate în considerație cele mai bune practici comunitare, astfel încât rezultatele obținute să corespună exigențelor standardelor internaționale.

În replică, Administratorul PILG, Thomas Moser a salutat dialogul constructiv și soluțiile propuse de către Serviciul Vamal, care vin nu doar să simplifice comerțul internațional al Republicii Moldova, dar și să încurajeze investițiile adiționale ale companiilor autohtone și internaționale în PILG, anunță un comunical al Serviciului Vamal.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus