Trimite e-mail | Printeaza
Economie
26.05.2016

Vicepremierul Octavian Calmîc va participa la reuniunea Consiliului Economic al CSI

Vicepremierul Octavian Calmîc va participa la reuniunea Consiliului Economic al CSI

Viceprim-ministrul, Octavian Calmîc, ministru al Economiei, întreprinde, în perioada 26 - 28 mai curent, o vizită de lucru  în Federația Rusă, unde va participa la reuniunea Consiliului Economic al Comunității Statelor Independente. La Moscova Octavian Calmîc va avea un șir de întrevederi bilaterale cu colegii din alte state CSI, în cadrul cărora vor fi discutate relațiile bilaterale pe dimensiunea comercial-economică.
 
La Moscova vicepremierul Octavian Calmîc va avea o întrevedere de lucru și cu viceprim-ministrul Federației Ruse, copreședintele Comisiei interguvernamentale moldo-ruse pentru cooperare economică, Dmitrii Rogozin. Interlocutorii vor pune în discuții stadiul actual al relațiilor comercial-economice dintre Republica Moldova și Federația Rusă, problemele privind exportul produselor moldovenești pe piața rusă, eliminarea barierelor tarifare şi netarifare în comerțul reciproc, reglementarea exporturilor producției agroalimentare si vinicole, dezvoltarea cooperării în domeniul transporturilor și majorării numărului de permise pentru transportul rutier de mărfuri în/din țările terțe pentru anul 2016 etc.
 
Octavian Calmîc și Dmitrii Rogozin vor aborda și problema organizării următoarei ședințe a Comisiei interguvernamentale moldo-ruse pentru cooperare economică în format lărgit, care, conform înțelegerilor dintre părți, urmează a fi organizată în Federația Rusă.
 
Potrivit serviciului de presă al Ministerului Economiei, Octavian Calmîc va avea o întrevedere cu un grup de oameni de afaceri din Republica Ghana în cadrul căreia va face o prezentare privind potențialul investițional al Republicii Moldova și strategiile promovate de autoritățile naționale în atragerea investițiilor străine directe.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus