Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2016-05-24/urmatoarea-shedintza-a-comisiei-interguvernamentale-moldoungare-pentru-colaborare-comercialeconomica-44004.html
Data: May 24, 2016 (12:22)

Următoarea şedinţă a Comisiei interguvernamentale moldo-ungare pentru colaborare comercial-economică va avea loc pe data de 23 iunie 2016, la Budapesta

Premierul Pavel Filip a avut, ieri, o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Ungariei în Republica Moldova, Mátyás Szilágyi. Cei doi oficiali au discutat despre evoluţiile relaţiilor bilaterale și perspectivele de dezvoltare a acestora în diverse domenii.
 
Prim-ministrul Pavel Filip a exprimat gratitudine şi a subliniat importanța sprijinului oferit de către Ungaria Republicii Moldova în implementarea proiectelor de dezvoltare. De asemenea, Premierul a apreciat susţinerea Ungariei oferită tinerilor din ţara noastră prin intermediul programelor de burse de studii.
 
Şeful Guvernului de la Chişinău a pledat pentru extinderea cooperării bilaterale şi valorificarea deplină a potenţialului de colaborare în domeniul economic şi  investiţional. În context, Pavel Filip a vorbit despre măsurile pe care le întreprinde echipa guvernamentală în vederea asigurării unui climat de afaceri atractiv, precum şi în promovarea reformei administraţiei publice în Republica Moldova.
 
La rândul său, Ambasadorul Ungariei la Chişinău a reiterat sprijinul ţării sale pentru parcursul european al Republicii Moldova şi interesul pentru amplificarea relaţiilor moldo-maghiare în toate sferele de cooperare. În context, Mátyás Szilágyi şi-a exprimat convingerea că următoarea şedinţă a Comisiei interguvernamentale moldo-ungare pentru colaborare comercial-economică, care va avea loc pe data de 23 iunie 2016, la Budapesta, va crea o bază propice pentru dezvoltarea de mai departe a relaţiilor bilaterale. Oficialul a exprimat deschiderea Ungariei pentru susţinerea proiectelor investiţionale în Republica Moldova, dar şi pentru continuarea tradiţiilor de cooperare socio-culturală între cele două state.  Mátyás Szilágyi a făcut referinţă inclusiv la recenta vizită a ministrului Culturii al Republicii Moldova, Monica Babuc, în Ungaria, pe care a calificat-o drept una foarte productivă.   
 
Odată cu stabilirea relaţiilor diplomatice între cele două state, la 16 ianuarie 1992, Ungaria a acordat constant Republicii Moldova asistență în domenii importante precum: integrarea europeană, justiţia, agricultura, infrastructură, transport, turism,  ocrotirea mediului şi alte sectoare, anunță un comunicat al Executivului.