Trimite e-mail | Printeaza
Politic
18.05.2016

Pavel Filip: Sistemul judecătoresc trebuie curățat ca să fie asigurate toate condițiile pentru funcționarea unei justiții corecte și independente

Pavel Filip: Sistemul judecătoresc trebuie curățat ca să fie asigurate toate condițiile pentru funcționarea unei justiții corecte și independente

Prim-ministrul Pavel Filip a anunțat, la începutul ședinței de astăzi a Cabinetului de Miniștri că, la solicitarea ministrului Justiției, în calitatea sa de membru al Consiliului Superior al Magistraturii, s-a decis înaintarea către Președintele Nicolae Timofti a propunerii de eliberare din funcție, pentru abaterile disciplinare comise, a judecătorului care a instrumentat cazul prejudicierii bugetului Biroului Național al Asiguratorilor Auto.
 
Șeful Cabinetului de miniștri a menționat, în context despre problemele generate de deciziile controversate ale unor judecători și de tranzacțiile suspecte efectuate prin intermediul unor bănci comerciale, care au condus la prejudicierea bugetului Biroului Național al Asiguratorilor Auto cu peste 20 mln. de lei și au provocat riscul excluderii Republicii Moldova din sistemul internațional ”Cartea Verde”.
 
”Sistemul judecătoresc urmează a fi curățat, astfel încât să fie asigurate toate condițiile necesare pentru funcționarea unei justiții corecte și independente”, a accentuat Premierul.
 
Totodată, Pavel Filip a afirmat că recent a semnat demersuri în adresa Procuraturii Generale, Procuraturii Anticorupție și Centrului Național Anticorupție pentru intensificarea, reieșind din interesul social sporit, a activităților de investigație în legătură cu prejudicierea Biroului Național al Asiguratorilor Auto.
 
Totodată, Premierul s-a referit la decizia Curții Europene a Drepturilor Omului din Franța, care ieri a pronunțat hotărârea de satisfacție echitabilă în cazul „Norma SRL” contra Moldovei.
 
”În urma acestei hotărâri, statul nostru nu va plăti aproximativ 7,2 milioane de euro solicitați de reclamant în cadrul controversatului dosar Norma SRL. Acest caz demonstrează că interesele Republicii Moldova sunt mai presus de orice interes de rea-voință împotriva statului și cetățenilor țării”, a concluzionat Pavel Filip.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus