Trimite e-mail | Printeaza
Politic
18.05.2016

În Republica Moldova va fi organizată Agenția de administrare a instanțelor judecătorești

Guvernul a aprobat în şedinţa de astăzi Hotărârea cu privire la organizarea și funcționarea Agenției de administrare a instituțiilor judecătorești.
 
Instituția are misiunea de a susține buna activitate a sistemului judecătoresc din Republica Moldova și de a consolida autonomia acestuia. Agenţia va fi creată în baza reorganizării Departamentului de Administrare Juridică din cadrul Ministerului Justiției și va asigura activitatea organizatorică a instituțiilor judecătorești, va ține evidența și analiza statisticii judiciare și va dezvolta sistemul informațional judiciar. Totodată, structura nou formată va gestiona activitatea de instruire a personalului judecătoriilor și va asigura managementul financiar, controlul și auditul intern al acestor instanțe.
 
De asemenea, Agenția va facilita utilizarea și perfecționarea Programului Integrat de Gestionare a Dosarelor, care permite administrarea electronică a dosarelor judecătorești și a sistemului de înregistrare audio a ședințelor de judecată, în scopul asigurării protecției datelor înregistrate.
 
Organizarea Agenției de administrare a instituțiilor judecătorești face parte din angajamentele asumate de către Guvern în reformarea justiției din Republica Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus