Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2016-05-13/sua-vor-sus-ine-guvernul-republicii-moldova-in-implementarea-reformelor-43905.html
Data: May 13, 2016 (23:27)

SUA vor susține Guvernul Republicii Moldova în implementarea reformelor

Viceprim-ministrul, Octavian Calmîc, ministru al Economiei, a avut la Londra o întrevedere de lucru cu coordonatorul asistenței pentru Europa și Eurasia din cadrul Departamentului de Stat al SUA, Alina Romanowski. La discuții a participat și Guvernatorul Băncii Naționale, Sergiu Cioclea.
 
În cadrul discuțiilor au fost abordate mai multe subiecte legate de cooperarea moldo-americană în diferite domenii, precum și procesele de reformare și modernizare a economiei naționale, inițiate de Guvernul Republicii Moldova.
 
În context, Alina Romanowski a reconfirmat poziția autorităților americane, expusă săptămâna trecută în cadrul vizitei în SUA a unei delegații politice din Moldova, privind susținerea Guvernului de la Chișinău în procesul de modernizare și reformare a tuturor domeniilor social-economice.
 
Oficialul american a mai menționat că în pofida unor rezultate vizibile, înregistrate de Executivul de la Chișinău în primele luni, sunt necesare în continuare eforturi considerabile în implementarea reformelor profunde pe toate dimensiunile, Guvernul moldovean având, în acest proces, toată susținerea partenerilor din SUA.
 
La rândul său, ministrul Octavian Calmîc a reconfirmat poziția Guvernului Republicii Moldova privind continuarea procesului de reforme, implementarea strategiilor de atragere a investițiilor străine directe, de creare a unor condiții favorabile pentru dezvoltarea mediului de afaceri, etc.
 
Viceprim-ministrul, Octavian Calmîc, în calitate de guvernator al Republicii Moldova la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), a participat în perioada 10 – 12 mai curent, la Reuniunea anuală a Consiliului Guvernatorilor BERD, care s-a desfășurat la Londra.