Trimite e-mail | Printeaza
Politic
13.05.2016

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene găzduiește ședința Consiliului Consultativ Mass-Media Republica Moldova-România

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova găzduiește astăzi cea de-a 2-a reuniune a Consiliului Consultativ Mass-Media Republica Moldova-România.

La eveniment participă viceministrul afacerilor externe și integrării europene al Republicii Moldova, Lilian Darii, ministrul delegat pentru relațiile cu românii de pretutindeni, Dan Stoenescu, secretarul general al Consiliului Consultativ Mass-Media Republica Moldova-România, Vlad Ţurcanu, precum și reprezentanți ai mass-media și societății civile din ambele țări.

Agenda reuniunii include dezbateri cu privire la modalitățile de valorificare a potențialului de colaborare moldo-română în domeniul mass-media în vederea asigurării libertății presei, libertății de exprimare și consolidării independenței mass-media.

Reuniunea de inaugurare a Consiliului Consultativ Mass-Media Republica Moldova-România, a avut loc pe data de 29 februarie 2016, la București. Principale obiectivele ale Consiliului respectiv sunt implementarea spațiului comunicațional comun între România și Republica Moldova, transpunerea normelor europene în spațiul comunicațional al Republicii Moldova, definirea  unor proiecte care să asigure coerența politicii editoriale în spațiul comunicațional comun și să încurajeze reprezentanții mass-media din cele două state în vederea integrării în grilele de programe sau în publicații a unor rubrici axate pe evoluțiile din țara parteneră.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus