Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
13.05.2016

Guvernul organizează mai multe evenimente dedicate Zilei Europei

Guvernul organizează mai multe evenimente dedicate Zilei Europei

Guvernul Republicii Moldova va organiza, în data de 14 mai a.c., o serie de evenimente dedicate Zilei Europei 2016. Astfel, în cadrul „Orăşelului European” din Grădina Publică „Stefan cel Mare şi Sfânt” din capitală, va fi amenajat cortul Guvernului Republicii Moldova, unde vor fi expuse materiale informative despre proiectele realizate în ţara noastră cu sprijinul partenerilor europeni în diverse domenii. Reprezentanţii mai multor ministere şi altor instituţii publice vor oferi informaţii şi materiale promoţionale cu privire la oportunităţile de studii, cercetare şi alte domenii de dezvoltare în cadrul programelor Uniunii Europene.
 
Prim-ministrul Pavel Filip şi alţi membri ai Executivului vor participa la inaugurarea oficială a „Orăşelului European”, care va avea loc la ora 13.00, în Grădina Publică „Ştefan cel Mare”.
 
De asemenea, cu prilejul Zilei Europei, Ministerul Tineretului şi Sportului, în comun cu Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Sănătăţii şi Primăria municipiului Chişinău vor organiza Cursa de ciclism consacrată „Zilei Europei”, pe 14 mai 2016, cu începere de la ora 9.50. Startul şi finişul cursei vor avea loc în Scuarul Europei din Chişinău (în preajma Aleii Clasicilor), iar itinerarul cursei va cuprinde peste 20 de străzi din capitală.
 
Pe scena principală din „Oraşelul European”, la iniţiativa Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene vor evolua tinerii din corul de cameră „Rapsodia” din Chişinău (dirijor – Natalia Barabansicova).
 
Tot pe 14 mai a.c., cu începere de la ora 9:00, în incinta Liceului Academiei de Ştiinţe a Moldovei (str. Sprincenoaia, 1) se va desfăşura concursul naţional cel mai bun elev inovator ,,Genius". La ora 11.30 va avea loc ceremonia de premiere a câştigătorului ediţiei 2016 a concursului, la care va participa şi Prim-ministrul Pavel Filip.
 
De asemenea, pe 14 mai, vor fi prezentate schiţele picturilor murale din cadrul concursului de artă stradală („street-art”), organizat în premieră în Republica Moldova - pentru cea mai reuşită operă cu tema „Ziua Europei”.
 
Concursul este organizat de Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene şi Ministerul  Culturii, în colaborare cu Ambasada Republicii  Italiene, Delegaţia UE şi alţi parteneri, cu scopul de a  promova arta murală, tinerii artişti care activează în acest domeniu, precum şi pentru renovarea spaţiilor urbanistice ale oraşului în stilul capitalelor statelor membre ale UE.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus