Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
12.05.2016

Guvernul va premia rezultatele olimpice și paralimpice foarte bune

Cuantumul premiilor pentru performanţele obţinute la ediţia a XXXI-a a Jocurilor Olimpice de vară şi ediţia a XV-a a Jocurilor Paralimpice din anul 2016, organizate în oraşul Rio de Janeiro, Brazilia, a fost, astăzi, aprobat de Cabinetul de miniștri.
 
Conform documentului, campionii olimpici vor fi premiaţi de Guvern cu câte 3 milioane de lei fiecare, în timp ce medaliaţii cu argint vor primi câte 2,6 mln. lei, iar cei care vor lua bronzul, cu câte 2 mln. de lei. Totodată, sportivii care se vor plasa pe poziţiile 4-8, vor primi premii bănești în valoare de 200 000 - 400 000 lei.
 
Pentru rezultatele obţinute la Jocurile Olimpice şi Paralimpice vor fi răsplătiţi şi antrenorii. Premiul acordat acestora va fi egal cu cel oferit sportivului, iar dacă un antrenor a pregătit mai mulţi premianţi, el va obţine o recompensă financiară echivalentă cu cel mai mare premiu acordat sportivilor săi şi câte 75% din restul premiilor câştigate. Personalul medical va primi câte 10% din valoarea premiului stabilit pentru sportivul asistat.
 
La ediţia curentă a Jocurilor Olimpice, Republica Moldova va fi reprezentată de 25-27 de sportivi olimpici şi 3 paralimpici.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus