Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2016-05-05/reprezentantzii-politici-in-procesul-de-negocieri-pentru-reglementarea-transnistreana-din-partea-chi-43811.html
Data: May 5, 2016 (21:59)

Reprezentanţii politici în procesul de negocieri pentru reglementarea transnistreană din partea Chişinăului şi Tiraspolului s-au întîlnit la Chişinău

Şedinţa de lucru a avut loc la sediul Misiunii OSCE din Chişinău, în prezenţa reprezentanţilor mediatorilor şi observatorilor din cadrul formatului de negocieri „5+2”.

Părţile au susţinut un dialog constructiv, axat pe un spectru larg de subiecte actuale care figurează pe agenda negocierilor.

În mesajele lor, reprezentanţii politici în procesul de negocieri au trecut în revistă evoluţiile pe probleme specifice şi au convenit să-şi concentreze eforturile în vederea dinamizării procesului de negocieri şi obţinerii unor rezultate tangibile în măsură să asigure drepturile legitime ale locuitorilor de pe ambele maluri. În context, a fost accentuată importanţa intensificării interacţiunii la nivelul experţilor din grupurile sectoriale de lucru, care se vor întâlni mai frecvent şi vor genera viziuni tehnice de soluţionare a problemelor existente. Pentru  impulsionarea procesului de activitate, la unele şedinţe ale acestora vor participa şi reprezentanţii politici.

Părţile au apreciat activitatea grupurilor de lucru în domeniul ocrotirii mediului, educaţiei, vamal, transportului feroviar, transportului auto şi economiei.  Concomitent, a fost reiterată necesitatea abordării constructive a tuturor problemelor, a depolitizării aspectelor cu caracter umanitar, precum şi a evitării acţiunilor unilaterale. Consultările pe marginea activităţii altor grupuri de lucru sectoriale, precum şi cu privire la acţiunilor ulterioare ce se impun, vor continua la următoarea reuniune în formatul „1+1”, preconizată pentru săptămâna viitoare, informează Biroul pentru reintegrare.