Trimite e-mail | Printeaza
Economie
05.05.2016

Reforma sistemului financiar-bancar, în vizorul Comitetului de monitorizare a cazurilor de interes social sporit

Reforma sistemului financiar-bancar, în vizorul Comitetului de monitorizare a cazurilor de interes social sporit

Acțiunile întreprinse de autorități privind descoperirea fraudelor din sistemul financiar-bancar a fost principalul subiect abordat de Comitetul permanent de monitorizare a cazurilor de interes social sporit, care s-a întrunit, astăzi, în a doua ședință.

Participanții au prezentat informații privind recuperarea activelor, dificultățile întâmpinate în procesul de recuperare a mijloacelor financiare, dar și măsurile ce urmează a fi întreprinse pentru asigurarea continuității acțiunilor menționate.

În cadrul ședinței, Prim-ministrul Pavel Filip, a afirmat că reforma sistemului financiar-bancar, care ar include un set de măsuri pentru sporirea încrederii în sistem, a eficienței supravegherii bancare și îmbunătățirea managementului în bănci ar preveni fraudele de proporții. În context, Premierul a apreciat pachetul de legi pentru reformarea sectorului bancar, care a fost elaborat de Banca Națională a Moldovei. Acesta a trecut etapa de consultări publice și urmează a fi aprobat, în cel mai scurt timp, de Guvern și Parlament.

La ședința Comitetului au participat conducătorii instituțiilor de profil, precum Procuratura Generală, Centrul Național Anticorupție, Banca Națională a Moldovei, Serviciul de Informații și Securitate, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Justiției și lichidatorii băncilor aflate în proces de lichidare.


cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus