Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2016-05-05/pavel-filip-a-convocat-reuniunea-exper-ilor-de-nivel-inalt-din-toate-institu-iile-guvernamentale-din-43805.html
Data: May 5, 2016 (21:30)

Pavel Filip a convocat reuniunea experților de nivel înalt din toate instituțiile guvernamentale din cadrul proiectului ”Misiunea Înalţilor Consilieri UE pentru Republica Moldova”

Principalele subiecte puse în discuție au vizat implementarea agendei de reforme, dificultățile cu care se confruntă în activitatea sa experţii la ministerele la care au fost delegați, propunerile privind politicile sectoriale, armonizarea legislației naționale cu aquis-ul comunitar, reforma administrației publice centrale ș.a.
 
În cadrul ședinței, Pavel Filip a afirmat că în perioada următoare Guvernul va accelera implementarea reformelor, de aceea contribuția experților europeni în acest proces este valoroasă și necesară.
 
”Mi-am propus să avem întrevederi permanente, neformale nu doar cu experții de nivel înalt ai Prim-ministrului, dar și cu experții din ministere și agenții. Îmi doresc, în perioada următoare, să avem elaborate direcţii strategice de dezvoltare pe fiecare sector. De aceea, avem nevoie de o echipă puternică, care să ne ajute cu o expertiză profesionistă la implementarea reformelor”, a spus Pavel Filip.
 
Premierul  s-a referit și la reforma administrației publice, solicitând examinarea proiectului Strategiei Reformei Administrației Publice și înaintarea propunerilor.
 
La rândul acestora, experții au vorbit despre experiența lor la instituțiile în care activează, apreciind deschiderea funcționarilor pentru colaborare și atmosfera de lucru din ministere. Printre propunerile făcute au fost eficientizarea coordonării acțiunilor, distribuția rațională a mijloacelor bugetare, îmbunătățirea gestionării proiectelor de asistență externă.
 
La final, Premierul i-a mulțumit Ambasadorului UE la Chișinău pentru tot suportul acordat în promovarea agendei de reforme naționale, propunând organizarea întrevederilor cu experții europeni o dată pe lună, pe subiecte tematice, informează un comunicat al Guvernului..