Trimite e-mail | Printeaza
Economie
03.05.2016

Oficiali ai Băncii Naționale a Moldovei în vizită de lucru la București

Oficiali ai Băncii Naționale a Moldovei în vizită de lucru la București

În perioada 28-29 mai a.c., guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei, Sergiu Cioclea, și consilierul său, Marin Molosag, au efectuat o vizită de lucru la Banca Națională a României. Scopul acestei vizite a fost asigurarea continuității și dezvoltarea relațiilor de colaborare între BNM și BNR.

Din partea BNR, la întrevederi au participat: guvernatorul BNR - academicianul Mugur Isărescu, prim-viceguvernatorul - profesorul universitar, dr. Florin Georgescu, viceguvernatorul - dr. Bogdan Olteanu și viceguvernatorul - profesorul universitar, dr. Liviu Voinea.

În cadrul discuțiilor, oficialii băncilor centrale din Republica Moldova si România au menționat buna desfășurare, conform planului, a Proiectului Twinning, finanțat de UE în baza parteneriatului cu Banca Națională a României și Banca Națională a Olandei. Au fost recunoscute progresele obținute la etapa actuală, aferente proiectului respectiv de consolidare a capacității BNM în domeniul reglementării și supravegherii bancare în contextul cerințelor UE. Acestea vizează evaluarea impactului trecerii la cerințele Basel III, aprobarea de către BNM a Strategiei de implementare a standardelor Basel III prin prisma cadrului legislativ european ș.a.

Conducerea BNR și-a exprimat în continuare deschiderea de a susține banca centrală din Republica Moldova în diverse domenii de interes prin intermediul schimbului de experiență și prin asistența tehnică pentru îmbunătățirea și consolidarea reglementării bancare și instrumentelor de supraveghere conform practicilor UE, anunță Serviciul de presă al Băncii Naționale a Moldovei.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus