Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
28.04.2016

Un nou segment al zonei de sosiri la Aeroportul Chişinău dat în folosinţă

Un nou segment al zonei de sosiri la Aeroportul Chişinău dat în folosinţă

Preocuparea majoră pentru compania administrator al aeroportului – „Avia Invest” este de a transforma unicul aeroport internaţional din ţară în unul din cele mai competitive din regiune. De aceea, cu paşi siguri terminalul Aeroportului Chişinău capătă o nouă înfăţişare cu accente moderne.

Sala de sosiri a aerogării s-a extins cu o construcţie nouă cu două etaje de 2740 m2. Pe 28 aprilie, a fost dat în folosinţă un segment al sălii de sosiri cu suprafaţa totală de 1150 m2. Zona este construcţie nouă, proiectată conform noului design prevăzut. Acum aceasta are o imagine nouă, modernă şi elegantă care contribuie la crearea unei ambianţe agreabile pentru cei care sosesc în ţară. Un tavan cu vedere la cer este un element vizual absolut nou ce redă un cadru natural, oferind un plus de luminozitate în interior.

Adiţional, a fost mărit numărul intrărilor de la 2 la 5 şi cel al punctelor de control al paşapoartelor de la 8 la 16, dublându-se spaţiul până la cabinele de control. Astfel, trecerea frontierei a devenit mai operativă şi mai comodă, ceea ce contribuie efectiv la evitarea aglomerărilor din această zonă. Ceea ce nu a mai fost disponibil până în prezent sunt două camere dotate cu mobilier modern pentru persoanele care solicită azil, un spaţiu destinat persoanelor cu mobilitate redusă, dotat conform exigenţelor şi cerinţelor internaţionale şi un lift pentru pasagerii de transfer.

Potrivit unui comunicat al companiei, au fost reînnoite integral reţelele de alimentare cu apă şi canalizare, sistemul electric, panourile informative cu privire la zboruri, sistemul de înregistrare a pasagerilor şi bagajelor CUTE, sistemul de supraveghere video pentru controlul accesului şi cel al alarmei de securitate, sistemul antiincendiar, sistemul de ventilare şi climatizare a aerului.
Un pas următor privind acest proiect vast de modernizare a terminalului reprezintă renovarea vechii săli de sosiri. Compania administrator implementează cele mai eficiente soluţii astfel încât programul amplu de dezvoltare a Aeroportului Chişinău să fie realizat cu succes şi în timp util.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus