Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2016-04-28/banca-mondiala-va-acorda-republicii-moldova-un-credit-de-cca-80-de-milioane-de-dolari-sua-43762.html
Data: Apr 28, 2016 (19:52)

Banca Mondială va acorda Republicii Moldova un credit de cca 80 de milioane de dolari SUA

În data de 28 aprilie, la sediul Băncii Mondiale a fost semnat Acordul de finanțare între Republica Moldova și reprezentanța Băncii Mondiale în Moldova în vederea realizării Proiectului „Îmbunătățirea drumurilor locale”.

Scopul Proiectului „Îmbunătățirea drumurilor locale” este de a asigura accesibilitatea instituțiilor de învățământ și ale celor medicale, prin infrastructură rutieră sigură și durabilă, pentru întreg coridorul selectat de drumuri locale (apr. 300 km), iar termenul de realizare a acordului este de 15 ani.

În baza Acordului de finanțare, Banca Mondială va acorda Republicii Moldova un credit de cca 80 000 000 dolari SUA.

Proiectul „Îmbunătățirea drumurilor locale” a fost lansat în scopul continuării realizării Proiectului de Susţinere al Programului din Sectorul Drumurilor și va fi implementat sub supravegherea şi responsabilitatea generală a Ministerului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor. Ministerul Transporturilor va realiza proiectul prin intermediul Î.S. „Administrația de Stat a Drumurilor”, anunță Serviciul de presă MTID.