Trimite e-mail | Printeaza
Politic
28.04.2016

Andrian Candu a avut o întrevedere cu experții economici germani de la ”Berlin Economics”

Andrian Candu a avut o întrevedere cu experții economici germani de la ”Berlin Economics”

Președintele Parlamentului Andrian Candu a avut o întrevedere cu experții economici germani din cadrul companiei ”Berlin Economics”. Experții oferă consultanță autorităților în domeniul economic, în legătură cu aplicarea Zonei de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător.

Speakerul a apreciat experiența experților germani, care ar putea fi valorificată în vederea implementarea diverselor politici economice.

Un subiect aparte al discuțiilor l-a constituit activitățile realizate în cadrul proiectului de consultanță oferite de către experții germani autorităților din regiunea transnistreană.

”Trebuie să intensificăm dialogul cu autoritățile din regiunea transnistreană pentru a găsi soluții practice la problemele cetățenilor. Parlamentul Republicii Moldova este deschis pentru a le oferi sprijin autorităților din regiunea transnistreană, în toate domeniile unde există interes, reieșind din noile realități legate de Zona de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător”, a declarat Andrian Candu.

În altă ordine de idei, Speakerul a menționat că există voință politică la Chișinău pentru relansarea negocierilor în formatul „5+2” și a anunțat că Parlamentul va crea un mecanism intern de comunicare cu negociatorii responsabili de procesul de reglementare transnistreană și va coordona acțiunile cu Guvernul.

La rândul lor, experții economici germani au făcut o evaluare a politicilor economice și a cadrului legal din regiunea transnistreană.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus