Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2016-04-27/pavel-filip-legea-cu-privire-la-parcurile-it-va-schimba-calitativ-industria-tehnologiei-informa-iei--43746.html
Data: Apr 27, 2016 (19:47)

Pavel Filip: Legea cu privire la parcurile IT va schimba calitativ industria tehnologiei informației din Republica Moldova

Prim-ministrul Pavel Filip a participat, astăzi, la sesiunea ministerială a celei de a XVI-a ediții a reuniunii Moldova ICT Summit. La eveniment au participat Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, Președintele Asociației Naționale a Companiilor din domeniul TIC, Veaceslav Cunev, Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, James Pettit, Ambasadoarea Regatului Suediei la Chişinău, Signe Burgstaller, reprezentanţi ai mediului de afaceri, tinerii şi profesioniști din industria IT din ţară şi de peste hotare.
 
În cadrul evenimentului, Premierul s-a referit la necesitatea elaborării şi promovării în termen scurt a proiectelor din domeniul tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor.
 
“Există cel puţin două avantaje majore pe care le oferă domeniului TIC pentru dezvoltarea economică a țării. Tehnologiile informaţionale sunt cele mai eficiente instrumente de eradicare a corupţiei, în acelaşi timp, aducând valoare adăugată semnificativă economiei, care se potriveşte perfect Republicii Moldova”, a accentuat Pavel Filip în discursul său.
 
De asemenea, Premierul a remarcat colaborarea eficientă cu Legislativul, mulțumindu-i Preşedintelui Parlamentului şi deputaţilor pentru adoptarea în lectură finală a Legii cu privire la parcurile IT.
 
„Cred că este o inițiativă revoluționară care, în scurt timp, va schimba calitativ industria IT din Republica Moldova, radicând-o la un nivel cu cea din ţările dezvoltate. Vreau să încurajez colegii de la Ministerul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor să definitiveze, cât mai rapid, cadrul normativ conex pentru a pune în aplicare această lege”, a spus Şeful Executivului.
 
Moldova ICT Summit este organizat anual şi reprezintă o platformă interactivă de dialog dintre autorităţile de profil, business şi tinerii pasionaţi de industria tehnologiei informaţiei, în vederea dezvoltării și aplicării industriei TIC în sectoarelor tradiționale, anunță un comunicat al guvernului.