Trimite e-mail | Printeaza
IT
27.04.2016

Parlamentul sprijină sporirea competitivității sectorului tehnologiei informației și comunicațiilor în Republica Moldova

Parlamentul sprijină sporirea competitivității sectorului tehnologiei informației și comunicațiilor în Republica Moldova

Parlamentul sprijină sporirea competitivității sectorului tehnologiei informației și comunicațiilor în Republica Moldova ca factor al dezvoltării economice durabile. Declarația a fost făcută de Președintele Parlamentului Andrian Candu la inaugurarea Summitului Moldova ICT 2016.

Speakerul a menționat că mediul de afaceri din Republica Moldova poate fi îmbunătățit, devenind mai atractiv pentru investitori, prin progresele înregistrate în domeniul tehnologiei informației și comunicațiilor.

În context, Andrian Candu a declarat că Parlamentul își propune să avanseze în modernizarea domeniului tehnologiei informației și comunicațiilor în instituția legislativă. ”Anul 2016 ar putea fi anul tehnologizării Parlamentului prin implementarea sistemului e-parlament. Îmi doresc ca atât deputații, cât și funcționarii, printr-un singur click la telefonul mobil să poată verifica agenda, să consulte proiectele de legi și poate chiar să voteze pentru a putea avansa în domeniul creației legislative”, a menționat Președintele Parlamentului.

Speakerul a anunțat că există susținere din partea Parlamentului, inclusiv la nivel politic, pentru a îmbunătăți cadrul legislativ în domeniul tehnologiei informației și comunicațiilor. În context, Andrian Candu s-a referit la proiectul de lege referitor la crearea parcurilor din industria tehnologiei informației în Republica Moldova, votat recent de Parlament în lectura a doua.

Președintele Parlamentului i-a îndemnat pe specialiștii în domeniul TIC să fie perseverenți, inovativi și să propună idei interesante, care vor fi susținute de Parlament.

Summitul  Moldova ICT 2016, aflat la a 7-a ediție, inaugurează Zilele Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor în Republica  Moldova, care se desfășoară în perioada 27 aprilie – 17 mai 2016. Evenimentul reprezintă o platforma de interacțiune dintre autorități, mediul de afaceri, partenerii de dezvoltare, societate civilă și mediul academic pentru  a dezvolta o societatea informațională modernă, care să răspundă realităților existente.

În cadrul conferinţei internaţionale, care va avea loc timp de două zile, vor fi discutate subiecte referitoare la dezvoltarea competitivităţii sectorului tehnologiei informației și comunicațiilor. La eveniment participă reprezentanţi ai autorităților, ai mediului de afaceri, ai companiilor investiţionale, ai partenerilor de dezvoltare şi ai instituţiilor academice din Republica Moldova şi de peste hotare, anunță un comunicat al Legislativului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus