Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2016-04-27/dialog-al-premierul-pavel-filip-cu-ministrul-afacerilor-externe-din-lituania-privind-stadiul-realiza-43747.html
Data: Apr 27, 2016 (19:51)

Dialog al Premierul Pavel Filip cu ministrul Afacerilor Externe din Lituania privind stadiul realizării Agendei de Asociere

Prim-ministrul Pavel Filip a avut, astăzi, 27 aprilie a.c., o întrevedere cu ministrul Afacerilor Externe al Lituaniei, Linas Linkevicius. Oficialii au discutat despre rezultatele realizării Agendei de Asociere, procesul de implementare a reformelor în sectorul justiției și cel financiar-bancar, precum și asupra cooperării cu partenerii de dezvoltare.
 
Premierul a subliniat caracterul ascendent al relațiilor bilaterale la nivel politic și economic şi a reiterat interesul autorităților de la Chișinău pentru valorificarea deplină a potențialului de cooperare bilaterală, o platformă eficientă în acest sens fiind Comisia moldo-lituaniană pentru integrare Europeană. În context, ministrul de Externe al Lituaniei a anunțat că următoarea reuniune a Comisiei ar putea avea loc la Chișinău, în toamna anului curent.
 
De asemenea, Pavel Filip a menţionat, în cadrul dialogului cu șeful diplomației lituaniene, că punerea în aplicare a Planului Național de implementare a Acordului de Asociere RM-UE rămâne şi în continuare o prioritate strategică a Republicii Moldova.
 
Șeful Executivului a subliniat, totodată, eforturile constante ale noului Cabinet pentru a reduce, în cel mai scurt timp posibil, restanțele acumulate de-a lungul vremii, respectiv munca consistentă și eficientă care se depune pentru a recâștiga pe deplin încrederea partenerilor de dezvoltare.
 
La rândul său, Linas Linkevicius a apreciat eforturile Guvernului privind realizarea agendei europene, asigurând șeful Executivului de acordarea în continuare a susținerii și asistenței în implementarea reformelor, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.