Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
26.04.2016

În Republica Moldova va fi creată Agenția Națională pentru Dezvoltarea Programelor și Activității de Tineret

Buna implementare a politicilor și programelor destinate tinerilor va fi asigurată de Agenția Națională pentru Dezvoltarea Programelor și Activității de Tineret, instituție care va fi creată în timpul apropiat. Anunțul a fost făcut în cadrul ședinței de astăzi a Comisiei guvernamentale pentru politici de tineret, prezidată de Premierul Pavel Filip.
 
Şeful Executivului a apreciat colaborarea Guvernului cu sectorul non-guvernamental în domeniul politicilor de tineret, precum și în identificarea provocărilor și soluțiilor pentru dezvoltarea acestui domeniu.
 
“Implicarea activă a tinerilor în realizarea programelor guvernamentale este cea mai sigură cale de dezvoltare a țării. Cabinetul de miniştri susține participarea tinerilor la îmbunătăţirea politicilor de tineret astfel încât, rolul acestora să fie unul major în modernizarea societăţii”, a subliniat Pavel Filip.
 
Membrii Comisiei au discutat şi despre consolidarea Centrelor de Tineret, finanțarea proiectelor dedicate tinerilor prin intermediul Programului anual de Granturi, gestionat de Ministerul Tineretului și Sportului, cât și despre adoptarea unui nou cadru legislativ care să reglementeze acest sector. Noul Proiect de lege cu privire la tineret va oferi acestora oportunități egale şi posibilități de dezvoltare a cunoștințelor și competențelor, precum şi a abilităţilor practice.
 
În cadrul şedinţei, Prim-ministrul a propus crearea unui Grup de lucru care să evalueze şi să monitorizeze implicarea tinerilor în politicile sectoriale şi să vină cu propuneri de sporire a participării acestora.
 
În Republica Moldova, tinerii reprezintă 25 % din populaţie sau circa 860 mii de persoane.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus