Trimite e-mail | Printeaza
Economie
25.04.2016

Măsurile de asigurare a durabilităţii investiţiilor programului Compact, discutate la Cancelaria de Stat a Republicii Moldova

Măsurile de asigurare a durabilităţii investiţiilor programului Compact, discutate la Cancelaria de Stat a Republicii Moldova

Secretarul general al Guvernului, Tudor Copaci a discutat, astăzi, cu reprezentantul Corporației Provocările Mileniului (CPM), Leslie McCuaig și Directorul executiv al Fondului de Dezvoltare Durabilă (FDD) Moldova, Valentina Badrajan, aspectele privind rezultatele obţinute în cadrul implementării Programului Compact.
 
În particular, s-a vorbit despre acţiunile de asigurare a durabilității investițiilor efectuate în procesul de implementare a proiectelor Fondului Provocările Mileniului Moldova în cadrul Programului Compact al CPM, finanţat de Guvernul SUA.
 
În cadrul ședinței, Tudor Copaci a afirmat că Guvernul Republicii Moldova își asumă pe deplin realizarea angajamentelor în contextul parteneriatului cu Guvernul SUA şi îşi exprimă interesul pentru avansarea dialogului bilateral, astfel încât Republica Moldova să întrunească criteriile de eligibilitate pentru un nou program Compact.
 
La rândul său, reprezentantul Corporației Provocările Mileniului (CPM), Leslie McCuaig, a menționat că Programul Compact implementat în Republica Moldova, în perioada 2010-2015 este unul dintre cele mai reuşite în şirul celor 25 de programe similare realizate de Corporaţie în diferite ţări ale lumii. Oficialul a mai remarcat rolul Guvernului Republicii Moldova şi, implicit, al Cancelariei de Stat,  în monitorizarea activităților FDD în Moldova și în asigurarea unei colaborări eficiente a Fondului cu instituţiile guvernamentale. 
 
De asemenea, interlocutorii au discutat despre importanţa întreținerii drumurilor reparate cu sprijinul programului Compact şi a continuării proiectelor de modernizare a sectorului de irigare din țara noastră, menționându-se importnaţa acestuia în vederea atragerii investițiilor ulterioare în țară.
 
Fondul de Dezvoltare Durabilă este succesorul Fondului Provocările Mileniului Moldova, care a realizat mai multe proiecte investiționale în țara noastră, în cadrul Programului Compact finanţat de Guvernul SUA, în perioada 2010-2015, în valoare totală de 262 de milioane de dolari.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus