Trimite e-mail | Printeaza
Politic
22.04.2016

Daniela Morari a participat la 21 aprilie 2016, la reuniunea înalţilor oficiali ai ţărilor Parteneriatului Estic, desfăşurată la Bruxelles

Viceministrul afacerilor externe şi integrării europene Daniela Morari a participat la 21 aprilie 2016, la reuniunea înalţilor oficiali ai ţărilor Parteneriatului Estic, desfăşurată la Bruxelles.

În cadrul discuţiilor, viceministrul Daniela Morari a informat despre eforturile întreprinse de autorităţile Republicii Moldova în vederea reluării cursului accelerat de implementare a reformelor şi angajamentelor prevăzute de Acordul de Asociere RM-UE.

Reprezentanţii ţărilor membre ale Parteneriatului Estic (PaE) şi cei ai statelor membre ale Uniunii Europene au realizat un amplu schimb de opinii vizând perspectivele dezvoltării Parteneriatului Estic în contextul exerciţiului de revizuire a Politicii Europene de Vecinătate (PEV). În acest context, un accent aparte a fost plasat pe stabilitate în calitate de prioritate care urmează să ghideze de o manieră susţinută cooperarea în cadrul PaE atît pe dimensiunea bilaterală, cît şi multilaterală.

Potrivit MAEIE, tot în cadrul reuniunii, s-a discutat despre pregătirile pentru reuniunea anuală a miniştrilor afacerilor externe ai ţărilor Parteneriatului Estic, preconizată să aibă loc pe data de 23 mai 2016, la Bruxelles, precum şi despre perspectivele organizării următorului Summit al Parteneriatului Estic în anul 2017.  

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus