Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2016-04-21/la-chi-inau-a-avut-loc-edin-a-grupurilor-de-lucru-pentru-educa-ie-43697.html
Data: Apr 21, 2016 (21:13)

La Chișinău a avut loc ședința grupurilor de lucru pentru educație

La 20 aprilie 2016, la sediul Misiunii OSCE din or.Chişinău, a avut loc şedinţa ordinară a grupurilor de lucru pentru educaţie. Delegaţia din partea Chişinăului a fost condusă de coordonatorul grupului de lucru, viceministrul educaţiei Vasile Marina.
 
În cadrul întîlnirii participanţii la şedinţă au discutat un spectru larg de probleme cu care se confruntă cele 8 şcoli moldoveneşti din regiunea transnistreană care studiază în grafie latină, inclusiv despre condiţiile de încheiere a contractelor de arendă, tarifele la serviciile comunale, impozitarea colaboratorilor. 
 
Au fost abordate şi alte probleme, cum ar fi participarea elevilor din şcolile din regiunea transnistreană la olimpiadele organizate de Ministerul Educaţiei, precum şi despre odihna de vară a copiilor de pe ambele maluri ale Nistrului.
 
Participanţii la şedinţă au căzut de acord asupra importanţei avansării discuţiilor pe calea identificării unor soluţii durabile pentru toate problemele existente şi şi-au exprimat disponibilitatea de a continua dialogul pe marginea celor mai stringente probleme de pe agenda Grupului de lucru, anunță un comunicat al Biroului pentru reintegrare.