Trimite e-mail | Printeaza
Sanatate
20.04.2016

Pavel Filip solicită instituţiilor abilitate să investigheze neregulile în domeniul farmaceutic

Pavel Filip solicită instituţiilor abilitate să investigheze neregulile în domeniul farmaceutic

În debutul şedinţei de astăzi, Prim-ministrul Pavel Filip a vorbit despre investigaţia jurnalistică efectuată de către o instituţie media din ţară, care relevă faptul că produse medicamentoase, importate în ţara noastră din Ucraina, ajung să fie comercializate la preţuri mult mai mari, precum şi schemele ilegale utilizate pe piaţa farmaceutică naţională cu implicarea funcţionarilor din cadrul instituţiilor de stat.
 
În acest context, Pavel Filip a solicitat ca Procuratura Generală, Centru Naţional Anticorupţie, Ministerul Afacerilor Interne şi al Sănătăţii să ia act de aceste informaţii şi să verifice veridicitatea datelor respective.
 
„Apar multe semne de întrebare. Am solicitat Agenţiei Medicamentului informaţii preventive pe marginea acestui caz”, a afirmat Premierul Pavel Filip, menţionând că din informaţiile pe care le deţine, unele medicamente indicate în investigaţia jurnalistică nu sunt comercializate în ţara noastră încă din 2012.
 
Totodată, Pavel Filip a cerut Viceprim-ministrului pe probleme sociale, Gheorghe Brega, să monitorizeze şi să asigure comunicarea între instituţii, astfel încât la finalizarea anchetei pe marginea acestui caz, toate informaţiile să fie prezentate societăţii civile.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus