Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2016-04-19/viceministrul-de-externe-lilian-darii-a-avut-intrevederi-la-ministerul-afacerilor-externe-al-germani-43643.html
Data: Apr 19, 2016 (20:15)

Viceministrul de externe Lilian Darii a avut întrevederi la Ministerul Afacerilor Externe al Germaniei

Viceministrul afacerilor externe şi integrării europene Lilian Darii s-a întâlnit astăzi cu oficiali din cadrul Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Federale Germania, în marja lucrărilor celei de-a 4-a ediţii a „East Forum Berlin”, care are loc în capitala Germaniei în perioada 18-19 aprilie 2016.

În cadrul întrevederii cu ambasadorul Cord Meier-Klodt, Reprezentant special al Preşedintelui în exerciţiu al OSCE pentru reglementarea transnistreană, a fost efectuat un schimb de opinii cu privire la unele aspecte ale procesului de soluţionare conflictului transnistrean. Viceministrul Darii a menţionat că autorităţile moldoveneşti sunt hotărâte să reia, în cel mai scurt timp, procesul de negocieri în formatul „5+2” şi a mulţumit preşedinţiei în exerciţiu germane a OSCE pentru eforturile întreprinse în acest sens. De asemenea, au fost discutate perspectivele identificării unei soluţii viabile a conflictului transnistrean cu respectarea suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Republicii Moldova şi adoptarea unui statut special pentru Transnistria.

Potrivit MAEIE, discuţiile purtate cu directorul politic din cadrul Ministerului Federal de Externe Andreas Michaelis şi cu şeful Direcţiei Europa Centrală, de Est şi Sud-est, Asia Centrală şi Caucazul de Sud a Cancelariei Federale Joachim Bertele s-au axat pe un spectru larg de chestiuni de pe agenda bilaterală moldo-germană. Interlocutorii au subliniat importanţa promovării reformelor democratice în ţara noastră şi disponibilitatea autorităţilor germane de a oferi asistenţă în acest proces. Viceministrul Darii a reafirmat angajamentul guvernului de la Chişinău de a realiza un pachet ambiţios de reforme axate pe stimularea dezvoltării economice şi creşterea nivelului de trai a populaţiei, intensificarea luptei cu corupţia şi reforma justiţiei.