Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2016-04-18/ministrul-de-externe-andrei-galbur-la-primit-pe-subsecretarul-permanent-de-stat-sheful-serviciului-d-43625.html
Data: Apr 18, 2016 (21:04)

Ministrul de externe Andrei Galbur l-a primit pe subsecretarul permanent de stat, şeful serviciului diplomatic al Marii Britanii, Sir Simon McDonald

Viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe şi integrării europene Andrei Galbur l-a primit, astăzi, pe subsecretarul permanent de stat, şeful serviciului diplomatic din cadrul ministerului afacerilor externe al Marii Britanii, Sir Simon McDonald.

Ce doi oficiali au discutat despre oportunităţile de impulsionare a dialogului politic bilateral şi a cooperării în diverse domenii de interes comun, inclusiv în cadrul programelor de asistenţă pentru dezvoltare.

Ministrul moldovean a vorbit despre obiectivele prioritare şi provocările ce stau în faţa guvernului Republicii Moldova vizând implementarea agendei de reforme prevăzute de  Acordul de asociere cu Uniunea Europeană şi măsurile întreprinse pentru redresarea situaţiei social-economice din ţară.

Şeful diplomaţiei moldoveneşti a adus mulţumiri pentru susţinerea acordată de către guvernul britanic în implementarea reformelor şi a unor proiecte importante de dezvoltare, în particular, vizând reforma justiţiei şi buna guvernare, îmbunătăţirea climatului de afaceri,  reforma sistemului fiscal, modernizarea sectorului bancar şi energetic etc. În acest context, a fost menţionată importanţa asistenţei oferite în promovarea măsurilor de întărire a încrederii în contextul procesului de reglementare a conflictului transnistrean.

Potrivit MAEIE, şeful serviciului diplomatic britanic a confirmat angajamentul guvernului ţării sale de a sprijini în continuare reformele înfăptuite de către autorităţile moldoveneşti, precum şi eforturile de soluţionare a problemei transnistrene în cadrul formatului de negocieri „5+2”.