Trimite e-mail | Printeaza
Politic
18.04.2016

Ministrul de externe Andrei Galbur a avut o întrevedere cu deputatul Bundestag-ului german, Fritz Felgentreu

Viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe şi integrării europene Andrei Galbur l-a primit, astăzi, pe Fritz Felgentreu, deputat în Bundestag-ul german, adjunct al purtătorului de cuvânt pe politici de apărare al fracţiunii Partidului Social-Democrat.

În cadrul întrevederii, au fost abordate chestiuni actuale de pe agenda relaţiilor bilaterale moldo-germane, în particular, vizând promovarea dialogului politic în contextul exercitării de către Germania a preşedinţiei OSCE. Au fost discutate, de asemenea, subiecte ce ţin de situaţia politică curentă din Republica Moldova şi politicile de reforme din ţara noastră.

Cei doi oficiali au menţionat dinamica pozitivă a raporturilor dintre cele două ţări şi au reiterat interesul reciproc în intensificarea dialogului politic la diferite niveluri, inclusiv pe dimensiunea parlamentară.

Ministrul Galbur a ţinut să sublinieze hotărârea fermă a guvernului de a implementa reformele prevăzute de Acordul de asociere cu Uniunea Europeană, precum şi de a promova procesul de negocieri în formatul „5+2” în vederea identificării unei soluţii politice pentru conflictul transnistrean.

Potrivit MAEIE, oficialul german a reiterat disponibilitatea Germaniei de a sprijini în continuare Republica Moldova în realizarea programului de reforme şi de reglementare a conflictului transnistrean.  

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus