Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2016-04-14/premierul-solicita-mai-multa-ordine-i-comportament-respectuos-la-punctele-vamale-43582.html
Data: Apr 14, 2016 (00:03)

Premierul solicită mai multă ordine și comportament respectuos la punctele vamale

În debutul şedinţei de astăzi a Cabinetului de miniştri, Premierul Pavel Filip a venit cu mai multe solicitări către instituţiile abilitate, ce ţin de asigurarea ordinii în punctele vamale, inclusiv în perioada sărbătorilor pascale.
 
Astfel, Premierul a solicitat Serviciului Vamal și Poliției de Frontieră să identifice soluții pentru a reduce riscul de cozi în punctele de trecere a frontierei de stat și să optimizeze lucrul cât mai bine, în condiţiile în care mai mulţi conaționali vor reveni în ţară.
 
În contextul optimizării lucrului în cadrul punctelor vamale din ţară, Prim-ministrul a solicitat ministrului Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc, să identifice soluţiile necesare pentru achitarea vinietelor la staţiile de alimentare cu combustibil. „Achitarea vinietelor în vamă crează cozi. Este necesară extinderea softurilor, astfel încât în Republica Moldova să se procedeze la fel ca și în alte ţări”, a menţionat Pavel Filip.
 
Totodată, Pavel Filip a cerut să fie suplimentat personalul în perioada sărbătorilor pascale, dar şi să fie organizate, unele instruiri în vederea asigurării permanente a unui comportament adecvat și respectuos cu cetăţenii din partea angajaţilor Serviciului Vamal și ai Poliției de Frontieră.