Trimite e-mail | Printeaza
Economie
14.04.2016

MIEPO va lansa un concurs de idei și proiecte privind utilizarea pavilionului Moldovei de la Expo Milano 2015

Organizaţia de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exportului (MIEPO), instituția responsabilă de organizarea participării Republicii Moldova la Expoziția Mondială ”Milano-2015” va organiza un concurs de idei și proiecte privind utilizarea bunurilor publice rămase după demontarea pavilionului RM de la Expo Milano 2015. Decizia a fost luată de Comisia de gestionare a patrimoniului public.
 
Aceste bunuri reprezintă materiale de construcție reutilizabile, ce vor putea fi folosite la reconstrucția pavilionului. La concurs sunt eligibili să participe toți doritorii: persoanele fizice și cele juridice, fie înregistrate în Republica Moldova, fie peste hotare.
 
Scopul competiției este de a alege cea mai interesantă idee sau proiect de utilizare eficientă a patrimoniului rămas în urma participării Republicii Moldova în cadrul Expoziției Mondiale ”Milano-2015”.
 
Concursul va fi anunțat pînă la sfîrșitul lunii aprilie, iar rezultatele acestuia vor fi aprobate de către Comisia pentru gestionarea patrimoniului public rămas în urma participării  Republicii Moldova la Expoziția Mondială ”Milano-2015” (creată prin HG nr. 865 din 18.12.2015).
 
Pentru o bună organizare  a concursului a fost elaborat Caietul de sarcini cu privire la modul de desfășurare a concursului de idei și proiecte pentru utilizarea proprietății rămase după închiderea Expoziției Mondiale ”Milano-2015”, care conține toate cerințele și condițiile de participare în cadrul acestuia.
 
Amintim că, Republica Moldova a participat, în anul 2015, pentru prima dată cu pavilion propriu la Expoziția Mondială EXPO 2015, care a avut loc în or. Milano, Italia.
 
Pavilionul țării noastre a ajuns în lista celor 11 ţări cu cele mai originale pavilioane, fiind plasat în rînd cu pavilioanele Austriei, Estoniei, Israelului, Italiei, Chile ș.a.
 
Luînd în considerație faptul că la data de 31 octombrie 2015 Expoziția s-a finalizat, conform condiției impuse de organizatorii Expoziției pavilionul Republicii Moldova urmează a fi demontat, iar lotul pe care a fost plasată construcția trebuie adus în starea inițială.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus