Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
13.04.2016

Academicianul Tudor Lupașcu, premiat de Guvern - inventator al anului 2015

Astăzi, Cabinetul de miniștri a decis să acorde Premiul Guvernului Republicii Moldova pentru cel mai apreciat inventator al anului 2015, în sumă de 10 mii lei, academicianului Tudor Lupașcu, doctor habilitat, profesor universitar, membru corespondent și director al Institutului de Chimie al Academiei de Științe a Moldovei.
 
Premierul Pavel Filip a subliniat, în context, că susține inovațiile în toate domeniile, menționînd importanța investițiilor în știință și cercetare pentru dezvoltarea țării.
 
Hotărârea a fost luată urmare a participării academicianului, în perioada 25-28 noiembrie 2015, la cea de-a XIV-a ediție a Expoziției Internaționale Specializată “INFOINVENT”, ce reprezintă un for al proprietății intelectuale, creativității și inovării.
 
La ediţia respectivă, juriul internaţional al expoziției l-a desemnat pe Tudor Lupașcu în calitate de laureat al Premiului anual al Guvernului pentru cel mai dotat inventator al anului 2015 pentru dezvoltarea tehnologiilor de obținere a cărbunelui activ din materia primă autohtonă.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus