Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2016-04-06/modificarea-itinerarelor-de-circula-ie-a-transportului-public-pe-data-de-17-aprilie-2016-43502.html
Data: Apr 6, 2016 (20:43)

Modificarea itinerarelor de circulație a transportului public pe data de 17 aprilie 2016

Primăria municipiului Chişinău anunță că duminică, 17 aprilie 2016, între orele 08:00 - 23:00, vor avea loc modificări de circulație pe rutele municipale de transport public, în legătură cu desfășurarea Maratonului Internațional Chișinău.
Pe perioada desfășurării activităților sportive menționate, circulația transportului public va fi organizată după cum urmează:

AUTOBUZE

·        Rutele nr. 3 și 26 se suspendă;

·        Ruta nr. 5: se scurtează și va circula din sec. Ciocana până în sec. Centru și anume: de pe str. Mitropolit G. Bănulescu - Bodoni pe str. Columna, str. Pușkin și în continuare pe traseul stabilit spre sec. Ciocana;

·        Ruta nr. 11: de pe str. Ismail pe str. București, str. Mitropolit G. Bănulescu - Bodoni și în continuare pe traseul stabilit;

·        Rutele nr. 17 și 46: de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt pe str. A. Șciusev, str. București, str. Tighina, str. M. Kogălniceanu, str. Ismail, str. București, str. A. Șciusev, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt și în continuare pe traseul stabilit;

·        Ruta nr. 23:

          Tur - de pe bd. Dacia pe str. Trandafirilor, bd. Decebal, bd. Iu. Gagarin;

          Retur - bd. Iu. Gagarin, bd. Decebal, str. Trandafirilor, bd. Dacia și în continuare pe traseul stabilit.

·        Rutele nr. 18, 33, 44, 49:

·        Tur: de pe str. Tighina pe str. Columna, str. Ismail, bd. Dimitrie Cantemir, bd. Iu. Gagarin și în continuare pe traseul stabilit;

Retur: pe traseul stabilit.

·        Ruta nr. 122:

·        Tur: de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt pe str. A. Șciusev, str. București, str. Ciuflea, bd. Dacia și în continuare pe traseul stabilit;

Retur: de pe bd. Iu. Gagarin pe str. Albișoara, str. Mihai Viteazul, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt și în continuare pe traseul stabilit.

TROLEIBUZE

·        Rutele nr. 7, 10, 24: se scurtează până la str. Albișoara (stația Circul).

·        Ruta nr. 4: se anulează.

·        Rutele nr. 5, 8: din sec. Botanica se scurtează până la Gara Feroviară.

·        Ruta nr. 2: de pe str. Gh. Asachi pe str. Pan. Halippa, str. Ismail, str. București, str. Ciuflea, Viaduct și în continuare pe traseul stabilit.

 

·        Ruta nr. 13:

·        Tur - de pe str. Ismail la stânga pe bd. Dimitrie Cantemir, bd. Iu. Gagarin.

Retur: pe același traseu.

·        Ruta nr. 17:

·        Tur - de pe bd. Dacia pe str. Trandafirilor, bd. Decebal, bd. Iu. Gagarin și în continuare pe traseul stabilit.

·        Ruta nr. 22: de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt pe str. A. Șciusev, str. București, str. Ciuflea, bd. Dacia, bd. Traian, str. Grenoble, str. Gh. Asachi, str. V. Alecsandri, str. A. Mateevici, A. Pușkin, str. București, str. A. Șciusev, str. M. Viteazul, str. Columna, str. H. Coandă, str. Ion Creangă și în continuare pe traseul stabilit.

·        Ruta nr. 28: se scurtează până la Universitatea de Medicină ”Nicolae Testemițanu” și va circula după cum urmează: de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt pe str. M. Viteazul, str. Columna, str. H. Coandă, str. Ion Creangă și în continuare pe traseul stabilit.

·        Rutele nr. 25, 29: se scurtează până la Parcul ”Alunelul”.

·        Ruta nr. 9: de pe str. Gh. Asachi pe str. Vasile Alecsandri, str. A. Mateevici, str. A. Pușkin, str. București, str. Mitropolit G. Bănulescu - Bodoni, str. A. Mateevici, str. Vasile Alecsandri, șos. Hâncești și în continuare pe traseul stabilit.

 

MICROBUZE

·        Rutele nr. 101, 185 și 154:

Spre sectorul Botanica vor circula conform itinerarelor stabilite;

Spre sectorul Buiucani vor circula după cum urmează: de pe str. Independenței pe str. T. Strișcă, str. P. Ungureanu, str. Grenoble, str. N. Testemițanu, str.  I. Inculeț, str. Pan Halippa, str. Ismail, str. București și în continuare pe traseele stabilite.

·        Ruta nr. 185:

spre sectorul Buiucani va circula după cum urmează: de pe bd. Dacia pe str. Hristo Botev, str. T. Strișcă, str. P. Ungureanu, str. Grenoble, str. N. Testemițanu, str. I. Inculeț, str. Pan Halippa, str. Ismail, str. București și în continuare pe traseul stabilit.

·        Rutele nr. 107, 127, 116, 129 și 180:

Tur - de pe str. Alexandru cel Bun pe str. S. Lazo, str. Columna, str. Mihai Viteazul, str. A. Șciusev, str. 31 august 1989, str. S. Lazo și în continuare pe traseele stabilite;

Retur - de pe str. S. Lazo pe str. București, str. A. Șciusev, str. Mihai Viteazul, str. Mitropolit Dosoftei și în continuare pe traseele stabilite.

·        Ruta nr. 180:

Retur - de pe str. M. Eminescu pe str. București, str. A. Șciusev, str. Mihai Viteazul, str. Albișoara, str. Gr. Vieru, bd. Renașterii Naționale și în continuare pe traseul stabilit.

·        Rutele nr. 113, 117 (retur), 173, 175 și 189:

spre sectoarele Râșcani și Ciocana vor circula după cum urmează: de pe bd. Dacia pe str. Trandafirilor, bd. Decebal, bd. Iu. Gagarin, bd. Dimitrie Cantemir, str. Ismail și în continuare pe traseele stabilite.

·        Rutele nr. 113, 175 și 189:

spre sectorul Botanica vor circula după cum urmează: de pe str. Ismail pe bd. Dimitrie Cantemir, bd. Iu. Gagarin, bd. Decebal, str. Trandafirilor, bd. Dacia și în continuare pe traseele stabilite.

·        Rutele 186, 120, 190, 178, 191 și 169:

se vor diviza în două părți și vor circula până în centrul urbei și anume:

·        din sectoarele Telecentru și Malina Mică vor circula pe str. Ismail cu virarea pe str. 31 august 1989, str. Ciuflea, str. București, str. Ismail și în continuare pe traseele stabilite.

·        din sectoarele Ciocana și Râșcani vor circula până la stația ”Magazinul Unic” cu manevra de întoarcere pe str. Ismail.

·         Ruta nr. 103:

Tur - de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt pe str. A. Șciusev, str. București, str. Ciuflea, bd. Dacia, str. Trandafirilor, bd. Decebal, str. N. Titulescu și în continuare pe traseele stabilite.

Retur - pe traseul stabilit.

·        Ruta nr. 114:

De pe str. Alexei Șciusev pe str. București, str. Vasile Alecsandri, str. Alexei Șciusev și în continuare pe traseul stabilit.

·        Rutele nr. 118 și 165:

de pe bd. Iu. Gagarin pe bd. Dimitrie Cantemir, str. Ismail, str. Albișoara, bd. Iu. Gagarin și în continuare pe traseele stabilite.

·        Ruta 192:

Tur - de pe str. Mihai Viteazul pe str. A. Șciusev, str. 31 august 1989, str. Ismail și în continuare pe traseele stabilite.

Retur - de pe str. Pan Halippa pe str. Ismail, str. București, str. A. Șciusev, str. Mihai Viteazul și în continuare pe traseul stabilit.

Menționăm că pe durata desfășurări acțiunilor sportive, participanții se vor deplasa pe un singur sens al carosabilului, iar itinerarul maratonului va avea următoarele trasee:

·        16 aprilie, pe distanța de 400 m, PMAN (star - finiș), între str. Mitropolit G. Bănulescu – Bodoni și str. A. Pușkin;

·        17 aprilie, pe distanța de 3 km, PMAN (start), între str. Mitropolit G. Bănulescu – Bodoni - str. 31 august 1989 – Tighina – bd. Ștefan cel Mare și Sfânt – PMAN (finiș);

·        17 aprilie, pe distanțele de 42 km, 21 km, 10 km, PMAN (start):
Tur - bd. Ștefan cel Mare și Sfânt – Ciuflea – Viaduct până la bd. Dacia;
Retur - Viaduct – Ciuflea - bd. Ștefan cel Mare și Sfânt până la intersecția cu str. Toma Ciorbă - bd. Ștefan cel Mare și Sfânt până în PMAN (finiș).

Conducătorii auto care traversează zona sunt rugaţi să respecte semnalizarea rutieră temporară.