Trimite e-mail | Printeaza
Granturi si burse
06.04.2016

Germania va oferi mai multe burse pentru militarii Armatei Naţionale

Ministerul Apărării al Republicii Moldova şi Ministerul Federal al Apărării al Germaniei vor consolida parteneriatul în domeniul educaţiei şi instruirii. Decizia a fost luată în cadrul consultărilor bilaterale desfăşurate astăzi la Ministerul Apărării, la care au participat experţi din cele două instituţii.

Potrivit şefului interimar al Direcţiei Management Resurse Umane, locotenent-colonelul Andrei Pascal, activitatea a avut loc la iniţiativa părţii germane, care a propus lărgirea spectrului de cursuri specializate oferite de Ministerul Federal al Apărării din Germania în domeniul medical, infanterie, inginerie, menţinere a păcii, dar şi studii în cadrul Colegiului de comandă şi stat major şi în alte instituţii superioare de învăţământ.

De asemenea, partea germană şi-a exprimat disponibilitatea de a include în pachetul de asistenţă cursuri de instruire pentru corpul de subofiţeri ai Armatei Naţionale, precum şi activităţi pe termen scurt cu implicarea militarilor moldoveni şi germani.

Pentru anul academic 2015-2016, Ministerul Federal al Apărării din Germania a oferit Ministerului Apărării al Republicii Moldova şapte burse. Până în prezent, 113 militari ai Armatei Naţionale au fost instruiţi în cadrul instituţiilor de învăţământ militar din Germania. 
http://www.army.md/?lng=2&action=show&cat=122&obj=3776#.VwT0YZx974Y

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus