Trimite e-mail | Printeaza
Economie
01.04.2016

Oameni de afaceri poloni - invitați să investească în Republica Moldova

Oameni de afaceri poloni - invitați să investească în Republica Moldova

Viceministrul Economiei, Vitalie Iurcu, a avut o întrevedere bilaterală cu viceministrul Dezvoltării al Republicii Polone, Radosław Domagalski – Łabędzki, însoțit de un grup de oameni de afaceri din Republica Polonă. Întrevederea s-a desfășurat în contextul celei de-a V-a ședințe a Comisiei moldo-polone pentru сooperare еconomică.
 
Principalele subiecte de discuție au vizat dezvoltarea relațiilor de colaborare economică, promovarea investițiilor, precum și facilitarea cooperării între firmele moldovenești și cele polone.
 
În cadrul întrevederii, Vitalie Iurcu a făcut o prezentare amplă a climatului investițional, oportunităților de afaceri și de investiții din Republica Moldova, menționând reformele inițiate de Guvern pentru facilitarea activității de întreprinzător, avantajele oferite de Parcurile Industriale și Zonele Economice Libere ș.a. Totodată, Vitalie Iurcu a răspuns la întrebările antreprenorilor poloni, asigurându-i de suportul necesar în cadrul vizitelor de informare în ţara noastră.
 
În contextul desfășurării lucrărilor comisiei interguvernamentale, a fost, la fel, organizat un business forum moldo-polon, la care au participat zeci de agenți economici din ambele țări.
 
Comisia interguvernamentală moldo-polonă pentru cooperare economică își desfășoară lucrările la Chișinău, în perioada 30-31 martie, perioadă în care vor fi desfășurate dezbateri ce  vizează perspectivele cooperării economice în domeniul financiar-bancar, agricultură și industria alimentară, în sectorul transporturilor, în domeniul tehnologiei informației și comunicațiilor, în domeniul vamal, protecției mediului, al energiei regenerabile și a eficienței energetice, dezvoltării regionale, întreprinderilor mici și mijlocii, științei și inovării, metrologie, standardizare și acreditare, sănătății publice, culturii, turismului, migrației și protecției sociale. Lucrările Comisie se vor încheia cu semnarea Protocolul celei de-a V-a ședințe a Comisiei moldo-polone pentru сooperare еconomică, a anunțat Ministerul Economiei într-un comunicat.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus