Trimite e-mail | Printeaza
Politic
31.03.2016

Comisia guvernamentală pentru integrarea europeană a evaluat stadiul actual al realizării Foii de parcurs şi a Planului Naţional pentru Implementarea Acordului de Asociere

Comisia guvernamentală pentru integrarea europeană a evaluat stadiul actual al realizării Foii de parcurs şi a Planului Naţional pentru Implementarea Acordului de Asociere

Evoluţiile în implementarea Foii de parcurs privind reformele prioritare şi restanţele în realizarea Planului Naţional pentru Implementarea Acordului de Asociere au fost principalele subiecte de pe agenda reuniunii Comisiei guvernamentale pentru integrarea europeană, prezidată de Prim-ministrul Pavel Filip, care a avut loc ieri, 30 martie 2016.
 
Cancelaria de Stat, Banca Naţională a Moldovei şi Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor au raportat pe marginea nivelului de realizare a acţiunilor de care sunt responsabile, în special cele planificate pentru luna martie.
 
Comisia a audiat informaţia, prezentată de Secretarul general al Guvernului, Tudor Copaci, privind măsurile întreprinse în vederea implementării reformei administraţie publice. Şeful Cancelariei de Stat a menţionat importanţa urgentării adoptării Strategiei de reformare a administraţiei publice. De asemenea, s-au discutat problemele care există în ceea ce priveşte capacitatea Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor de a gestiona eficient testarea produselor de origine animală pentru exportul în UE.
 
La capitolul realizări, au fost evidenţiate demararea activităţii Consiliului naţional pentru reforma administraţiei publice şi, pe dimensiunea bancară, elaborarea planului de acțiuni pentru implementarea recomandărilor Programului de Evaluare a Sectorului Financiar (FSAP).
 
Prim-ministrul a subliniat necesitatea menţinerii ritmului de realizare a angajamentelor asumate şi a cerut ca la următoarea şedinţă să fie prezentate rezultatele pentru trimestrul I al anului 2016, dar şi restanţele din anii 2014-2015. De asemenea, Premierul a solicitat Ministerului Economiei să vină cu un raport privind implementarea Acordului de Comerţ Liber, Aprofundat şi Cuprinzător (DCFTA).
 
Următoarea şedinţă a Comisiei guvernamentale pentru integrarea europeană va avea loc pe 6 aprilie curent, informează un comunicat al Guvernului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus