Trimite e-mail | Printeaza
Politic
30.03.2016

Prim-ministrul a dispus crearea Comitetului permanent de monitorizare a cazurilor de interes social sporit

Prim-ministrul a dispus crearea Comitetului permanent de monitorizare a cazurilor de interes social sporit

În cadrul şedinţei Executivului de astăzi, Prim-ministrul Pavel Filip a anunțat despre semnarea dispoziției privind instituirea, pe lîngă Guvernul Republicii Moldova, a Comitetului permanent de monitorizare a cazurilor de interes social sporit.
 
Potrivit dispoziției Premierului, Comitetul are scopul de a asigura o interacțiune eficientă între instituții ale statului.
 
„Când vine vorba despre cazuri cu impact major asupra societății, cum este frauda bancară, posibile cazuri de spălare de bani, situații deosebite, care afectează un număr mai mare de oameni, Comitetul va fi acea platformă de comunicare rapidă, de tip partenerial, în cadrul căreia se va discuta, informa, analiza și se vor monitoriza evoluțiile, pentru a contribui la soluționarea lor cât mai rapidă”, a precizat Prim-ministrul.
 
Comitetul va coordona activitatea și va asigura interacțiunea între instituțiile statului în vederea gestionării eficiente și operative a cazurilor de interes social sporit, va identifica impedimentele în procesul de interacțiune între instituțiile statului și va întreprinde măsurile necesare în vederea depășirii acestora.
 
Deciziile noii structuri vor avea un caracter de recomandare pentru autorităţile şi instituţiile vizate și vor fi implementate în conformitate cu competența acestora stabilită de legislația în vigoare, informează un comunicat al Guvernului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus