Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2016-03-30/pavel-filip-saluta-succesul-cercetatorilor-de-la-institutul-de-fitotehnie-porumbeni-43397.html
Data: Mar 30, 2016 (22:22)

Pavel Filip salută succesul cercetătorilor de la Institutul de Fitotehnie ”Porumbeni”

În debutul şedinţei Guvernului de astăzi, Prim-ministrul Pavel Filip a adus felicitări Institutului de Fitotehnie „Porumbeni”, care, împreună cu Institutul pentru Testarea şi Înregistrarea Soiurilor din Bucureşti (ISTIS), a reuşit să introducă trei soiuri de hibrizi de porumb în Registrul de Stat al României.
 
Astfel, soiurile respective vor fi introduse în catalogul de plante a 28 de ţări din Comunitatea Europeană, fapt ce va permite Republicii Moldova să le promoveze şi să le comercializeze în statele Uniunii Europene.
 
„Fără îndoială, este un succes al specialiştilor de la Porumbeni. Cercetarea în domeniul agriculturii, dar şi agricultura noastră în ansamblu demonstrează încă o dată că există potenţial de dezvoltare care trebuie valorificat”, a menționat Pavel Filip.
 
De asemenea, Şeful Executivului s-a arătat optimist în ceea ce priveşte promovarea produselor fabricate în Moldova, accentuând că exemplul celor de la  Institutul de Fitotehnie „Porumbeni” ar trebui să inspire și alte domenii de cercetare și inovare.