Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2016-03-23/pavel-filip-controalele-din-partea-institu-iilor-de-stat-trebuie-sa-fie-transparente-i-previzibile-43287.html
Data: Mar 23, 2016 (22:12)

Pavel Filip: Controalele din partea instituțiilor de stat trebuie să fie transparente și previzibile

Prim-ministrul Pavel Filip a solicitat, în ședința de astăzi a Guvernului , efectuarea unei evaluări în ce privește noua abordare în materie de controale de stat și prezentarea concluziilor preliminare cu privire la efectele Moratoriului instituit la controalele financiare.
 
Premierul a specificat că nu este suficient să fie luate decizii bune, este necesar să fie urmărit modul în care aceste măsuri sunt implementate, cum reacționează sistemul și unde e nevoie de reglaje, informează un comunicat al Guvernului.
 
„Proiectul de lege a fost deja adoptat și urmează să fie publicat în Monitorul Oficial. Noi am stabilit trei luni pentru moratoriul asupra controalelor de stat, astfel încât să înţelegem ce se întâmplă pe această dimensiune şi ce măsuri trebuie întreprinse pentru a elimina abuzurile din partea unor funcţionari de stat”, a menționat Prim-ministrul.
 
În acest context, Pavel Filip a cerut ministrului Justiţiei, Vladimir Cebotari, să pregătească, în decurs de o săptămână, o evaluare privind situaţia reală, ce trebuie de făcut pentru a elimina orice risc de abuz, astfel ca ulterior să fie îmbunătăţit cadrul legal în domeniu.
 
„Controalele din partea instituţiilor statului trebuie să fie transparente, dar, în acelaşi timp, şi previzibile”, a accentuat Premierul.