Trimite e-mail | Printeaza
Economie
22.03.2016

Vitalie Iurcu a discutat cu experți americani despre proiecte în domeniul educației și consultanței antreprenoriale

Vitalie Iurcu a discutat cu experți americani despre proiecte în domeniul educației și consultanței antreprenoriale

Viceministrul Economiei, Vitalie Iurcu, a avut o întrevedere cu un grup de experți americani participanți la Summit-ul Antreprenorilor 2016, care s-a desfășurat, recent, la Chișinău.

Discuția s-a axat pe rezultatele Summit-ului, concluziile sondajului efectuat de Universitatea americană din statul Utah „Eccles School” privind  nivelul de pregătire antreprenorială în țara noastră, dar și despre oportunitățile de dezvoltare a relațiilor economice dintre statul American Utah și Moldova.

Oaspeții americani au vorbit despre proiectele derulate în Moldova în vederea susținerii micului business prin servicii de consultanță în obținerea finanțărilor și extinderea pieței de desfacere. În acest sens, Clark Ivory, administratorul celei mai mari companii de construcții din staul Utah, a menționat despre deschiderea unui centru de dezvoltare personală la Chișinău, pentru care a donat de 2 milioane de dolari. Centrul are drept scop să-i ajute pe angajatori să îmbunătățească abilitățile salariaților, să pregătească șomerii în obținerea unei cariere și angajare în câmpul muncii.

Experții s-au referit, de asemenea, la posibilitățile de investiții în companiile din Moldova prin intermediul Fondului de Investiții ”Sorenson Global Impact”, cu un fond total de de 13 mln. USD.

Vitalie Iurcu și-a exprimat aprecierea pentru proiectele derulate de antreprenorii americani în Republica Moldova, încurajând lansarea altor noi. Viceministrul a subliniat deschiderea Guvernului pentru inițiativele de cooperare academică și profesională în sectorul IT, dezvoltare tehnologică și industrială.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus