Trimite e-mail | Printeaza
Economie
18.03.2016

Pavel Filip a dispus urgentarea prelucrării datelor Recensământului populaţiei şi al locuinţelor

Pavel Filip a dispus urgentarea prelucrării datelor Recensământului populaţiei şi al locuinţelor

Prim-ministrul Pavel Filip s-a arătat deranjat de faptul că rezultatele Recensământului populaţiei şi al locuinţelor din Republica Moldova, desfăşurat în anul 2014, nu au fost făcute publice până acum.
 
„Este inadmisibil cât de mult s-a întârziat cu prelucrarea datelor. Întârzierile trebuie recuperate. Este obligația noastră să finalizăm cât mai repede toate activitățile care țin de acest recensământ. Nu e scuzabil ca, la aproape doi ani de la recensământ, să nu avem rezultatele finale”, a declarat Premierul, în debutul şedinţei Cabinetului de miniştri de astăzi.
 
Premierul a cerut să fie efectuată o evaluare clară şi obiectivă privind motivele tergivesării acestui proces, să fie expuse încălcările comise, astfel ca persoanele vinovate să fie trase la răspundere.
 
De asemenea, Premierul a menţionat că datele recensământului sunt necesare pentru a  echilibra corespunzător politicile şi măsurile întreprinse de autorităţi. Totodată,  el a precizat că există un interes sporit din partea opiniei publice și a societății civile în legătură cu acest proces, făcând referinţă la apelul public al organizaţiilor neguvernamentale privind urgentarea prezentării rezultatelor Recensământului populaţiei şi al locuinţelor din Republica Moldova.
 
Prim-ministrul a solicitat să fie organizată săptămâna viitoare o ședință comună cu participarea reprezentanţilor ONG-urilor şi ai instituţiilor responsabile de acest proces.
 
Între timp, Ministerul Finanţelor urmează să identifice resursele necesare pentru finalizarea Recensământului populației și al locuințelor, iar Biroul Național de Statistică să pregătească etapa finală de prelucrare a datelor, care trebuie să înceapă pe 11 aprilie curent.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus