Trimite e-mail | Printeaza
Politic
17.03.2016

Noua echipă de consilieri ai Misiunii Uniunii Europene de Consiliere în Politici Publice pentru Republica Moldova, prezentată la Guvern

Noua echipă de consilieri ai Misiunii Uniunii Europene de Consiliere în Politici Publice pentru Republica Moldova, prezentată la Guvern

Prim-ministrul Pavel Filip şi Şeful Delegaţiei UE la Chişinău, Pirkka Tapiola, dar şi reprezentanţii mai multor ministere şi agenţii guvernamentale au participat la prima şedinţă a Comitetului de Supraveghere al Misiunii Uniunii Europene de Consiliere în Politici Publice pentru Republica Moldova, care a avut loc astăzi, la Guvern.

Premierul a exprimat gratitudine Uniunii Europene pentru sprijinul constant acordat ţării noastre, subliniind rolul și importanța Misiunii Înalţilor Consilieri UE și a expertizei așteptate din partea acestora în implementarea agendei de reforme a Republicii Moldova. „Îmi doresc o accelerare a reformelor, inclusiv sub aspect calitativ. Consider că instrumentul de consiliere de nivel înalt este unul extrem de important pentru situația în care ne aflăm. Expertiza și experiența internațională, bunele practici și lecțiile învățate este ceea ce așteptăm de la acest proiect”, a menţionat Prim-ministrul.

La rândul său, Şeful Delegaţiei UE la Chişinău, Pirkka Tapiola a reconfirmat sprijinul UE pentru procesul de reforme şi dezvoltare durabilă a Republicii Moldova. Oficialul european a exprimat convingerea că această misiune va consolida capacitățile autorităților publice, fapt ce va contribui la soluţionarea problemelor şi la îmbunătăţirea calităţii vieţii oamenilor din Republica Moldova.

Astfel, cei 26 de consilieri de nivel înalt vor acorda asistenţă conducătorilor instituțiilor statului, inclusiv Prim-ministrului. Premierul are deja trei consilieri în domenii precum reforma administrației publice, sectorul financiar-bancar, comunicare şi transparență. Urmează să mai fie selectați încă doi experți pentru domeniile anticorupție și justiție.

Scopul proiectului este sprijinirea autorităţilor Republicii Moldova în implementarea agendei de reformă în domeniul integrării europene, în special în dezvoltarea capacităților de realizare a Acordului de Asociere RM-UE, informează un comunicat al Guvernului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus