Trimite e-mail | Printeaza
Economie
16.03.2016

Expoziția Internațională Specializată ”Moldconstruct” și-a deschis astăzi ușile pentru vizitatori

Cea de-a XXI ediție a Expoziției Internaționale Specializată "Moldconstruct" și-a deschis astăzi, 16 martie 2016, ușile pentru vizitatori. Evenimentul se va desfășura în perioada 16-19 martie 2016 și are scopul de a prezenta noile tehnologii în domeniul construcţiilor, materialelor de construcţie, inclusiv, standardele şi normativele în domeniu.

Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor (MDRC) participă tradițional la expoziție și promovează acest eveniment drept cea mai eficientă platformă de comunicare a liderilor industriei de construcții din țara noastră, a producătorilor și furnizorilor din domeniu.

"Dezvoltarea noilor parteneriate și a colaborărilor în domeniul arhitecturii, construcţiilor şi locuinţelor, precum şi proiectele investiţionale în domeniul construcţiilor este obiectivul principal și acțiunile prioritare ale ministerului. În contextul realizării eficiente a proiectelor de dezvoltare regională, precum și construcției calitative a locuințelor sociale, pentru MDRC este importantă desfășurarea expoziției specializate, avînd posibilitatea de a stimula participarea agenţilor economici la procedurile de achiziţii publice. De asemenea, evenimentul este important prin participarea atît a companiilor autohtone cît şi a celor străine, în vederea identificării noi parteneriate în promovarea noilor tehnologii, şi a permite familiarizarea cu oportunităţile investiţionale din ţara noastră, legislaţia şi implementarea standardelor şi practicilor europene în construcţii, climatul investiţional în sectorul arhitectură, proiectări şi construcţii", a comunicat Ion Stratulat, Viceministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, în discursul de deschidere a expoziției.

 În cadrul evenimentului,  MDRC va organiza un seminar tematic pentru specialiștii din domeniul construcțiilor, precum și  va oferi informații cu referire la construcția locuințelor sociale în țara noastră și construcțiile realizate prin implementarea politicii de dezvoltare regională.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus