Trimite e-mail | Printeaza
Economie
16.03.2016

4 localităţi din raionul Orhei vor primi utilaj agricol pentru gestionarea pajiștilor

Echipamentul va fi donat întreprinderii intercomunitare “Prosper Rural”, în cadrul Proiectului „CLIMA EAST”, finanţat de Uniunea Europeană şi implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare.
 
Utilajul agricol include: mașini de curățat pajiști,  semănătoare,  cizel-scarificator, grapă cu discuri, tăvălug inelar, cositoare ş.a. Întreprinderea intercomunitară “Prosper Rural” deservește 839 ha de pajiști:  417 din Peresecina, 296 din satul Donici, cca 70 din satul Teleșeu și 57 din Sămănanca, cu un impact asupra a 12.500 locuitori. Echipamentul urmează să fie utilizat în aceste localități pentru restabilirea și gestionarea durabilă al pajiştilor.
 
Proiectul “CLIMA-EAST” are un buget de 535.000 Euro acordaţi de Uniunea Europeană şi se desfășoară în perioada 2013-2016.
 
Scopul proiectului este de a aplica modele de gestionare durabilă a resurselor naturale în păşunile şi pădurile din cadrul Parcului Naţional Orhei şi zona de protecţie a acestuia. Aceasta va duce la o absorbţie mai eficientă a carbonului în sol şi la menţinerea biodiversităţii.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus