Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2016-03-14/pavel-filip-catre-omologul-sau-ahmet-davutoglu-condamnam-cu-tarie-acest-act-terorist-i-ne-exprimam-s-43140.html
Data: Mar 14, 2016 (18:33)

Pavel Filip către omologul său Ahmet Davutoglu: Condamnăm cu tărie acest act terorist și ne exprimăm solidaritatea cu poporul prieten al Republicii Turcia

Prim-ministrul Pavel Filip a adresat un mesaj de compasiune omologului său, Prim-ministrul Republicii Turcia, Ahmet Davutoglu, în legătură cu atentatul terorist care a avut loc ieri, 13 martie 2016, în capitala turcă, Ankara.

În scrisoarea oficială, Premierul exprimă condoleanțe familiilor îndurerate din partea Guvernului Republicii Moldova dar și a întregii societăți moldovenești.

„Suntem alături de cei răniți, cărora le dorim recuperare grabnică. Condamnăm cu tărie acest act terorist și ne exprimăm solidaritatea cu poporul prieten al Republicii Turcia”, se mai spune în scrisoarea semnată de Pavel Filip către Ahmet Davutoglu.

În seara zilei de 13 martie a.c., în centrul oraşului Ankara, Turcia, în urma unui atac cu maşină-capcană, s-a produs o explozie puternică soldată cu zeci de morţi şi răniţi.