Trimite e-mail | Printeaza
Economie
03.03.2016

Autoritățile Ungariei au decis restricționarea traficului și tranzitării camioanelor de mare tonaj pe teritoriul său, începând cu data de 1 martie 2016

Ambasada Republicii Moldova în Ungaria a transmis Ministerului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor o notă cu privire la restricționarea traficului și tranzitării camioanelor de mare tonaj pe teritoriul Ungariei din 1 martie 2016.

Autoritățile Ungariei au decis restricționarea traficului și tranzitării camioanelor de mare tonaj pe teritoriul său, începând cu data de 1 martie 2016. Potrivit comunicatului de presă al Poliției de Frontieră a Ungariei, difuzat public în seara zilei de 26 februarie curent, restricția respectivă se referă la autocamioanele cu o capacitate mai mare de 7,5 tone și va fi aplicată în perioada 1 martie - 4 noiembrie 2016. Măsura în cauză este aplicabilă doar pentru zilele de sâmbătă și duminică, cât și în zilele de sărbători naționale a Ungariei (15 martie, 20 august și 23 octombrie).

Conform deciziei autorităților maghiare, în zilele de sâmbătă și duminică, precum și în zilele de sărbători naționale a Ungariei, șoferii autocamioanelor care deja au trecut frontiera Ungariei, vor fi obligați să staționeze în parcările special amenajate.

Excepție la această decizie adoptată de autoritățile maghiare sunt autocamioanele care transportă mărfuri perisabile, inclusiv fructe, legume și produse derivate din acestea, produse chimice sau ușor inflamabile, precum și cele care transportă păsări și animale de casă vii, inclusiv bovine și porcine.

Autoritățile maghiare de frontieră și cele de poliție rutieră atenționează că, începând cu data de 1 martie curent, vor efectua controlul riguros privind respectarea restricțiilor anunțate mai sus. Transportatorii auto de mărfuri și bunuri, care vor încerca să încalce prevederile restricțiilor menționate mai sus, riscă penalizări în formă de amendă în sumă de 1 milion forinți maghiari (circa 3300 de Euro) și interdicții de intrare/tranzitare pe teritoriul Ungariei pe o perioadă de până la 5 ani de zile. În cazuri de încălcări mai grave a prevederilor respective, transportatorii auto de mărfuri și bunuri vor fi sancționați, inclusiv cu arestul unităților de transport și a mărfurilor/bunurilor transportate, anunță Serviciul de presă MTID.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus