Trimite e-mail | Printeaza
Economie
02.03.2016

Întreprinderile Grupului Gas Natural Fenosa în Moldova au semnat contracte de achiţiţie a energiei electrice pentru perioada următoare

Întreprinderile Grupului Gas Natural Fenosa în Moldova au semnat contracte de achiţiţie a energiei electrice pentru perioada următoare

În rezultatul finalizării procesului de selectare a ofertelor lansat și impulsionat de către Grupul Gas Natural Fenosa în Moldova, întreprinderile acestuia, Î.C.S. „Red Union Fenosa”  S.A. şi Î.C.S. „Gas Natural Fenosa Furnizare Energie” S.R.L., au semnat  noile contracte de achiziţie a energiei electrice de la S.A. „CERS Moldovenească” și Î.S. „Energocom” S.A.  pentru asigurarea volumului de bază a energiei electrice şi a puterii de echilibrare şi de rezervă cu un termen de valabilitate până la 31 martie 2017.
 
La concursul de oferte au prezentat propuneri de furnizare  Î.S. „Energocom” S.A., DTEK, și S.A. „CERS Moldovenească”.

Drept urmare a analizei acestora, cele mai avantajoase oferte s-au dovedit a fi ale S.A. „CERS Moldovenească” şi Î.S. „Energocom” S.A, care conţin îmbunătăţiri atât la nivel de preţ faţă de cel actual, cât şi din punct de vedere al aplicării acestuia în timp. Preţul energiei electrice achiziţionate de la S.A.„CERS Moldovenească” și Î.S. „Energocom” S.A. începând cu 1 aprilie 2016 este de 48,995$ SUA/MWh, preţul anterior fiind de 67,95 $ SUA/MWh. Astfel, reducerea obţinută a prețului de achiziție a energiei electrice va permite absorbirea, într-o anumită măsură, a devierilor tarifare acumulate din cauza insuficienței tarifare, ceea ce reprezintă un fapt benefic pentru clienţii noştri.

Apreciem efortul relevant depus de potenţialii ofertanţi, inclusiv implicarea Ministerului Economiei al Republicii Moldova în vederea obţinerii şi identificării unor propuneri avantajoase şi benefice pentru sectorul electroenergetic şi consumatorii finali, anunță Departamentul Relații Externe și Comunicare al companiei Gas Natural Fenosa în Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus