Trimite e-mail | Printeaza
Economie
29.02.2016

Valeriu Lazăr efectuează o vizită de lucru la Camera de Comerț și Industrie din Federația Rusă

Valeriu Lazăr efectuează o vizită de lucru la Camera de Comerț și Industrie din Federația Rusă

Președintele Camerei de Comerț și Indusrie a Republicii Moldova, Valeriu Lazăr a plecat astăzi, 29 februarie 2016, într-o deplasare la Moscova, unde participă la cel de-al VII-lea Congres al Camerei de Comerț și Industrie din Federația Rusă (CCI FR). De asemenea, în cadrul vizitei de lucru, Valeriu Lazăr va avea o întâlnire bilatrală cu omologul său, președintele CCI FR, Serghei Katyrin în cadrul căreia urmează a fi examinate oportunitățile de intensificare a schimburilor comerciale și cooperării economice. De asemenea, vor fi discutate posibilitățile de colaborare între sistemele camerale pentru a susține proiectele întreprinderilor din ambele țari în domeniul economic, comercial și investițional.

Pe agenda de lucru a Congresului CCI a FR sunt trecute o serie de subiecte privind dezvoltarea Camerelor de Comerț și Industrie ca principali reprezentanți ai mediului de afaceri, studierea celor mai bune practici în acest sens și potențialul de interacțiune. De asemenea, se va discuta despre investițiile în sectorul privat, noile provocări și noile perspective, și nu în ultimul rând, despre relațiile economice externe ale Federației Ruse.

Ținem să reamintim că, între CCI RM și CCI FR există un acord bilateral de colaborare semnat încă în anul 1992 și actualizat în februarie 2008. De asemenea sunt încheiate acorduri de cooperare și cu Camerele de Comerț și Industrie regionale din Federația Rusă printre care CCI Altai, CCI Saint - Petersburg, CCI Moscova, CCI Saratov, regiunea  Rostov și Volgograd.

Potrivit CCI, scopul acordurilor este de a stimula comerțul exterior, schimbul de informații cu privire la expoziții, târguri și conferințe, organizarea misiunilor economice și identificarea  potențialilor partenerilor de afaceri.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus