Trimite e-mail | Printeaza
Economie
29.02.2016

Carte Verde: Decizia de suspendare a Moldovei din sistem a fost amanata pana in luna iunie. Soferii pot cumpara polite si dupa 1 aprilie 2016

Carte Verde: Decizia de suspendare a Moldovei din sistem a fost amanata pana in luna iunie. Soferii pot cumpara polite si dupa 1 aprilie 2016

Consiliul Birourilor (CoB), institutia europeana cu sediul la Bruxelles, gestionar al sistemului international de asigurari "Carte Verde", a hotarat amanarea deciziei de suspendare a Biroului National al Asiguratorilor de Autovehicule din Republica Moldova (BNAA) din sistemul "Carte Verde", pana la sedinta Adunarii Generale a membrilor sai, programata sa aiba loc la inceputul lunii iunie a.c., se arata intr-un comunicat de presa remis de catre BNAA.

In aceste conditii, BNAA va ramane in continuare sub monitorizarea stricta a CoB, urmand ca Adunarea Generala a membrilor CoB din iunie sa decida daca BNAA va fi suspendat sau exista motive pentru revocarea deciziei de suspendare.

Drept urmare, BNAA precizeaza ca proprietarii autovehiculelor inmatriculate in Republica Moldova vor putea sa achizitioneze polite "Carte Verde" si dupa data de 1 aprilie 2016, in punctele autorizate ale asiguratorilor emitenti "Carte Verde". Politele de asigurare care au fost achizitionate pana in prezent, cat si cele care vor fi cumparate dupa data de 1 aprilie 2016, dar a caror valabilitate nu depaseste 31 decembrie 2016 vor ramane in vigoare pana la expirarea acestora.

Decizia Consiliul Birourilor vine pe fondul progreselor inregistrate de catre BNAA si de autoritatile competente din Republica Moldova in aplicarea planului de actiuni stabilit de comun acord cu CoB. CoB a evaluat recent masurile intreprinse ca fiind satisfacatoare, iar decizia de amanare mentionata anterior are rolul de a asigura timpul necesar implementarii integrale a planului de actiuni.

Decizia de suspendare a BNAA din sistemul "Carte Verde" a fost luata de catre Consiliul Birourilor in luna mai a anului trecut, urmand sa isi produca efectele incepand cu data de 1 octombrie 2015, beneficiind insa o serie de amanari succesive.

Precizam ca in anul 2015, cele 10 companii autorizate sa comercializeze polite Carte Verde in Moldova au vandut polite pe acest segment in valoare de 272,23 milioane lei, in crestere cu 3,3% fata de 2014, scrie www.xprimm.md - cel mai cunoscut portal de informatii cu privire la sectorul asigurarilor din Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus