Trimite e-mail | Printeaza
Politic
26.02.2016

Ministrul de externe Andrei Galbur a primit o delegaţie de înalţi funcţionari europeni

Ministrul de externe Andrei Galbur a primit o delegaţie de înalţi funcţionari europeni

Viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe şi integrării europene Andrei Galbur i-a primit astăzi pe directorul executiv pentru Europa şi Asia Centrală din cadrul Serviciului European de Acţiune Externă Thomas Mayr-Harting şi pe şeful Directoratului General Vecinătate din cadrul Comisiei Europene Christian Danielsson.

În cadrul întrevederii, a fost efectuat un schimb de opinii pe marginea relaţiilor dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană. În acest context, ministrul Andrei Galbur a relatat, în particular, despre acţiunile întreprinse în promovarea agendei de reforme, inclusiv în sensul recuperării întârzierilor în realizarea Planului naţional de acţiuni privind implementarea Acordului de asociere. El a ţinut să sublinieze angajamentul ferm al guvernului de implementa în întregime şi în termenele convenite obiectivele stabilite în Foaia de parcurs, discutată recent în cadrul Comisiei guvernamentale pentru integrare europeană.

Potrivit MAEIE, înalţii funcţionari europeni au ţinut să sublinieze importanţa îndeplinirii în termenele stabilite a angajamentelor asumate şi au reiterat disponibilitatea UE de a sprijini în continuare eforturile întreprinse în acest sens, menţionând că vor evalua rezultatele obţinute.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus