Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2016-02-26/comisia-pentru-selectarea-candidatului-la-func-ia-de-guvernator-al-bnm-a-aprobat-criteriile-de-evalu-42975.html
Data: Feb 26, 2016 (21:25)

Comisia pentru selectarea candidatului la funcția de Guvernator al BNM a aprobat criteriile de evaluare a celor 9 candidați

Criteriile de evaluare a candidaților la funcția de Guvernator al Băncii Naționale a Moldovei au fost aprobate astăzi în cadrul ședinței Comisiei de concurs, condusă de Ștefan Creangă, Președintele Comisiei economie, buget și finanțe. La ședință a participat și Președintele Parlamentului Andrian Candu.

Principalele criterii în baza cărora vor fi evaluați candidații sunt independența politică, experiența în activități bancare de bază, experiența în top management, viziunea cu privire la dezvoltarea sectorului bancar din Republica Moldova.

Punctajul maxim care poate fi acumulat de un candidat este de 100 de puncte, distribuite în funcție de  relevanța criteriilor.

Președintele Comisiei de concurs Ștefan Creangă a menționat că toți cei nouă candidați au fost admiși pentru proba interviului. „S-a stabilit că marți, doi martie curent, vom avea interviuri cu 3 candidați prin intermediul mijloacelor de comunicare on-line, iar alți 4 candidați se vor prezenta personal la interviu miercuri, începând cu ora 09.00. Doi candidați urmează să precizeze modalitatea de intervievare” a declarat Ștefan Creangă.

Parlamentul a lansat la 12 februarie curent un nou concurs de selectare a candidatului la funcția de Guvernator al BNM. Pentru concurs și-au depus dosarele 9 candidați: Roman Cernîșev, Vadim Brînzan, Sergiu Cioclea, Serghei Melnik, Valeriu Chițan, Victor Timotin, Gheorghe Dimitrov, Sergiu Iachim și Vladimir Munteanu.