Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2016-02-23/speciali-tii-spc-se-au-intervenit-in-raionul-ialoveni-36-copii-au-ajuns-la-spital-intoxica-i-cu-gaz--42900.html
Data: Feb 23, 2016 (15:46)

Specialiștii SPC SE au intervenit în raionul Ialoveni. 36 copii au ajuns la spital, intoxicați cu gaz neidentifact

Potrivit Serviciului Protecțiilor Civile și Situațiilor Excepționale, la ora 09:52 minute, Serviciul 901 a fost informat de către Serviciul 903, precum că în cadrul  Centrului mamei și copilului din Chișinău sînt internați un număr de 22 minori, intoxicați cu gaz neidentificat.

Din primele informații, se cunoștea că incidentul a avut loc în cadrul unei instituții de învățămînt din localitatea Costești, raionul Ialoveni. În teren au mers specialiștii din cadrul Secției Situații Excepționale Ialoveni, fiind ulterior îndreptată în teren și o echipă specializată de chimiști  CBRN din cadrul Detașamentului căutare-salvare numărul 1 din Chișinău.

Între timp, în spital sînt internați alți 14, fiind în total un număr de 36 copii, care acuză dureri de gît, burtă, amețeală și greață, medicii afirmînd că starea acestora este grav-medie, dar stabilă. Urmează ca echipele de specialiști să preaia probe de la fața locului pentru a stabili natura gazului, care a produs intoxicarea, dar și circumstanțele în care s-a produs incidentul.